The Wizard of Oz

Utseende og grafikk

Vi her på SpinFather.com er veldig glade i eventyrspill, spesielt når de bruker et kjent eventyr eller fortelling som tema. The Wizard of Oz er en slik spilleautomat, og til tross for den noe utdaterte grafikken er det fortsatt kult å prøve den ut. The Wizard of Oz handler nemlig om Trollmannen fra Oz, den kjente fortellingen som først ble til film helt tilbake i 1939. Det er nettopp denne musikalske filmen The Wizard of Oz er basert på, og det er tydelig at Williams Interactive (bedre kjent som WMS) har kjøpt ut rettighetene til denne gamle filmen. Grafikken er ikke på sitt beste, og vi mener at WMS kunne gjort en bedre jobb med innsatsmenyen nederst på skjermen. Derimot er symbolene tatt rett ut fra filmen, noe som vekker minner!

 

Symboler og animasjoner

Du kjenner nok til fortellingen om den lille jenta Dorothy fra Kansas som ble tatt med i en virvelvind sammen med henne hund og dukket opp i en magisk verden, der hun tok følge med en mann av tinn som ønsket seg et hjerte, et fugleskremsel som ønsket seg en hjerne, og en løve som ønsket å være mer modig. Her er symbolene tatt rett ut fra eventyret – huset i Kansas, virvelvinden, heksen, Dorothy og hennes tre venner i egen person, den lille hunden og selve Smaragdbyen der trollmannen vil oppfylle deres ønsker snurrer rundt på skjermen. The Wizard of Oz kommer uten animasjoner, og byr i stedet på små videosnutter fra filmen!

 

Innsatser og gevinstlinjer

Her kommer innsatsmenyen i fokus, og det er tydelig at The Wizard of Oz er en noe gammel spilleautomat fra WMS – de lager ikke så dårlige innsatsmenyer lenger. The Wizard of Oz kommer med 30 gevinstlinjer, og du kan velge selv hvor mange du ønsker å aktivere. SpinFather anbefaler at du spiller med alle samtidig. Deretter får du velge innsatsen per linje, noe som kan være vanskelig. Innsatsene er nemlig delt opp i desimaler, og du må trykke i en god stund for å finne den perfekte summen å investere i hvert spinn. Dette er dog overkommelig, selv om det er litt frustrerende.

 

Utbetalinger og jackpot

Gevinstene i The Wizard of Oz er ganske lette å forstå – de tegnede symbolene fra fortellingens detaljer gir de minste gevinstene, mens hovedpersonene kan spytte ut solide utbetalinger når du treffer flere av dem på samme gevinstlinje. Utbetalingene kommer ikke så ofte som i moderne videoautomater, men de er fortsatt nok til å holde deg gående. Dorothy gir ut 30 ganger innsatsen tilbake, mens jackpotsymbolet kan gi deg opptil 400 ganger pengene fra én enkelt linje. Altså kan du vinne stort på The Wizard of Oz, hvis du har hellet med deg.

 

Funksjoner og bonuser

The Wizard of Oz hadde en haug av spesielle funksjoner i sin tid, og tiltrakk seg mye oppmerksomhet når WMS lanserte denne spilleautomaten. Først vil du støte på jokersymbolet i form av spillets logo – The Wizard of Oz. Dette vil erstatte andre symbolet og gi deg 40 ganger pengene hvis du treffer fem slike på samme gevinstlinje. Deretter har du jackpoten, som vi allerede har nevnt. På toppen av dette kommer Smaragdbyen, som aktiverer gratisspinn når tre like dukker opp på skjermen samtidig. Gratisspinn kommer med styrkede gevinster, og det er der du kan vinne den solide innebygde jackpoten på 10 000 mynter. Altså er The Wizard of Oz en godt betalende spilleautomat, hvis du spiller den lenge nok.

 

Volatilitet og RTP

Gevinstene kommer ikke like ofte som i nyere videoautomater, men The Wizard of Oz har fortsatt en rimelig lav volatilitet som åpner opp for lange spilløkter uten særlige forandringer. Etter en halvtime med spill på The Wizard of Oz satt vi igjen med pluss 15% av budsjettet vårt, altså hoppet vi av med en fortjeneste. Utbetalingsraten er på nesten 96%, noe som var langt høyere enn andre maskiner når WMS lanserte The Wizard of Oz. Se frem til en lyst, lukrativt og fargerikt møte med figurene i Trollmannen fra Oz!

 

Spillutvikleren

Det er som sagt Williams Interactive, bedre kjent som WMS, som står bak The Wizard of Oz. Denne klassiske, britiske spillutvikleren begynte sin karriere på landbaserte casinoer, og fortsatt finner du deres spilleautomater både i Las Vegas, Monaco og Macau. Totalt har de lansert over 100 ulike spill, der Spartacus Call to Arms, Enchanted Fairy og Giant’s Gold er de mest kjente. Sistnevnte er absolutt verdt å prøve ut, med den spesielle bonusfunksjonen på høyre side som gir enorme utbetalinger!

 

Våre poeng

The Wizard of Oz er en noe utdatert videoautomat, men den gir deg et innblikk i hvordan hele industrien utviklet seg. Dessuten vekker den minner fra det klassiske eventyret, og de av våre lesere som har sett den magiske filmen fra 30-tallet vil garantert nye gjensynet med de snille, positive figurene. The Wizard of Oz kommer dessuten med en solid innebygd jackpot og hyppige gratisspinn, altså er den absolutt verdt tiden din – bare husk å spille med små innsatser, for slik å spare pengene dine til de virkelig store, moderne titlene der ute. The Wizard of Oz får 7/10 poeng fra SpinFather.com.