Wild Shark

Utseende og grafikk

Wild Shark er en ganske så primitiv, eldre spilleautomat fra spillutvikleren Amatic Industries. Amatic er helt ukjent her i Norden, der NetEnt og Microgaming dominerer markedet. Wild Shark er et godt eksempel på hvorfor – nordmenn og svensker foretrekker moderne, vakre 3D-automater med bonusspill og kule animasjoner. Wild Shark byr ikke på verken det ene eller det andre. Utseendet er rimelig gammeldags, med flat grafikk og manglende dybde. I bunn og grunn ligner Wild Shark på en spilleautomat man kunne finne i spillehallene tidlig på 2000-tallet, med sterke farger og fullt fokus på symbolene. SpinFather vil her fortelle mer om denne klassiske videoautomaten fra gamle dager.

 

Symboler og animasjoner

Som navnet hinter om, fokuserer Wild Shark på sjøen. Livet under vann, med andre ord. Symbolene består av ulike fisker og sjødyr – fargerike tropiske fisker (inkludert klovnefisken Nemo), skjell og sjøstjerner, samt skilpadder og haier. Symbolene er tegnet for hånd, og det virker ikke som at Amatic Industries har brukt teknologi i det hele tatt. Symbolene ser rett og slett dårlige ut, uten noen skygger eller fine fargetoner. Dessuten kommer Wild Shark helt uten noen form for animasjoner. Bakgrunnsmusikken og lydeffektene er heller ikke noe å skryte av. Nettopp derfor er ikke Amatic Industries populære her i Skandinavia.

 

Innsatser og gevinstlinjer

For å gjøre ting så enkelt som mulig for spillerne, byr Wild Shark på ekstremt brede innsatsmuligheter – du trykker bare på innsatsknappen nederst på skjermen, og velger nøyaktig hvor mye du ønsker å satse per spinn. Wild Shark kommer med 50 gevinstlinjer som alltid er aktive, og du kan satse fra noen få kroner til over ett tusen per runde. En liten ulempe her er at Wild Shark bruker kreditter/mynter i stedet for penger, altså bør du sjekke nøyaktig på forhånd nøyaktig hvor mye innsatsen din er verdt i ekte penger før du setter i gang. Hvorfor ikke alle spilleautomater bruker euro eller kroner er et mysterium for oss.

 

Utbetalinger og jackpot

Til tross for alle de negative sidene ved Wild Shark, kommer spilleautomaten med særdeles hyppige utbetalinger. De fleste gevinstene som ruller inn vil kun dekke innsatsen din, men fra tid til annen vil solide kombinasjoner dukke opp på skjermen og spytte ut saftige summer. Wild Shark har ingen progressiv jackpot, noe som kunne ha reddet spilleautomaten i våre øyne. I stedet har Wild Shark en innebygd maksgevinst fra én linje på 2 500 kreditter, altså kan du vinne stort hvis du treffer rett på hjulene. Spørsmålet er om du orker å vente på flaksen din, eller her bør ligge unna Wild Shark helt og holdent.

 

Funksjoner og bonuser

Wild Shark har ingen bonusspill – dette kommer ganske tydelig frem fra grafikken man får tilbud. Her handler alt om selve hovedskjermen, og autospill-funksjonen lar deg slappe av mens hjulene spinner av gårde. De eneste to bonusfunksjonene Wild Shark har å by på, er jokere og gratisspinn. Det er haiene som er jokersymbolet, og når de hjelper deg med en gevinst vil en multiplier aktiveres for å gi deg styrkede gevinster. Så har du det spredte symboler som vil aktivere 5 gratisspinn om gangen. Ikke noe særlig å skryte av, men fortsatt en hyggelig funksjon som gjør det mer lukrativt å prøve Wild Shark før eller siden.

 

Volatilitet og RTP

Wild Shark er en videoautomat med lav volatilitet, altså vil gevinstene regne inn på kontoen – de fleste av dem vil derimot kun dekke innsatsen din, så ikke forvent noen enorme utbetalinger fra starten av. Amatic Industries har ikke lagt frem utbetalingsraten for Wild Shark, men vi antar at den er på rundt 95%. Etter å ha prøvd spilleautomaten i en halvtime, lå vi med pluss 10% på kontoen grunnet er par saftige gevinster ved hjelp av haiene. Hyppige, saftige gevinster trekker selvsagt oppover.

 

Spillutvikleren

Amatic Industries er ingen kjendis på markedet – de har skapt flere titalls spilleautomater gjennom årene men har fortsatt ikke slått gjennom. Det virker faktisk som at Amatic ikke ønsker å utvikle seg! Det virker som at de er fornøyde med å skape klassiske spill med primitiv grafikk, for slik å tiltrekke seg spillere som pleier å tilbringe tiden sin i Las Vegas og andre casinobyer. Selv deres nyeste titler som La Gran Aventura og Golden Book inkluderer ikke noen lange, interaktive bonusspill eller dype animasjoner. Den eneste automaten fra Amatic Industries vi kan anbefale våre lesere å prøve, er Bells on Fire Rombo, som i det minste har et unikt design.

 

Våre poeng

Wild Shark er langt ifra noen vakker spilleautomat. Ei heller er den ny. Den har ingen ordentlig jackpot, og kommer uten animasjoner. Wild Shark passer derfor best for den eldre garde, som fra tid til annen vil se tilbake på hvordan spilleautomatene fungerte før i tiden. Samt for de som elsker sjøen og dyrene på havet. Vi kan derimot ikke anbefale Wild Shark til noen av våre lesere, siden denne maskinen er utdatert. Er du glad i sjøen, finnes det langt finere automater å prøve ut. Ser du etter klassikere, står Jackpot 6000 og venter på deg. Wild Shark får 3/10 poeng fra SpinFather.com.